RDW keuring Bus-Camper

RDW keuring Bus-Camper:

Om van een bus een officiële bus-Camper te kunnen maken moet u voldoen aan de volgende eisen;

  • de bus moet een laadvloer hebben van minimaal 2 meter
  • de hoogte van de laadvloer tot aan het dak moet minimaal 1m30 zijn
  • er moet een stahoogte mogelijk zijn van 1m70 op een oppervlak van minimaal 1m2, dit mag met behulp van een hefdak
  • de bus is voorzien van een keukenblok met kastje, spoel- en kookvoorziening
  • er is een tafeltje aanwezig
  • de bus heeft minimaal 2 zitplekken (draaibare voorstoelen tellen eveneens al goedgekeurde zitplek)
  • de bus beschikt over een slaapplek voor 2 personen, minimale afmeting van het bed moet 1m80 bij 1m20 zijn

Door te voldoen aan bovenstaande eisen kunt u profiteren van het gunstige kwarttarief dat de Belastingdienst hanteert voor Bus-Campers Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl.

Meer personen op kenteken:

Soms wilt u van een 2-persoons bus een 4-persoons camper maken, kan dat? De RDW stelt strengen eisen aan extra zitplaatsen. En terecht, u wilt immers veilig op reis.

Een 2-persoons bedrijfswagen kan alleen een 4-persoons camper worden als de passagiers in de lengte van de bus worden geplaatst, oftewel, met de rug tegen de zijkant van de bus. Dit mag alleen bij bussen die gebouwd zijn voor juli 2012!.

Voor personenvervoer in de rijrichting heeft u een originele of goedgekeurde bank met gordels nodig. Wij kunnen zorgen voor extra goed gekeurde zitplaatsen, maar er zijn helaas (nog) niet veel goed gekeurde zitsystemen verkrijgbaar die ook omgebouwd kunnen worden naar slaapplek. In Duitsland bestaan deze systemen wel, maar deze zijn nog niet opgenomen door de RDW in Nederland. Bovenstaande indeling kan uitkomst bieden, of u kiest voor een bus die reeds een originele bank heeft en daarbij een hefdak of verhoogd dak met slaapplank om zo een slaapplek te creëren. Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen, info@camperstylerestoration.nl  of bel naar +31 (0) 6 11786332